cikk: Pénztárcabarát ünnepi menü
2013-12-11 15:42
cikk: Pénztárcabarát ünnepi menü Mi kerüljön az asztalra? Ne fájjon a zsebünknek, de legyen finom!
Megosztás a Facebook-on Megosztás az IWIW-en Megosztás a Twitter-en Nyomtatás
Ugrás a kommentekhez ()

Mi kerüljön az asztalra? Ne fájjon a zsebünknek, de legyen finom!

Hamis halászlé

Hozzávalók:

3-4 liter víz
3-5 szelet ponty
2 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 tv paprika
3 ek pirospaprika
1 ek zsír
6 db halászlékocka
1 nagyobb krumpli
1 kis konzerv sűrített paradicsom
belsőség (máj, ikra)
só, bors

A zsiradékon megpároljuk a hagymát és a paprikát. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a fokhagymát és a felkockázott krumplit. 
Az alaplét addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, ezután botmixerrel keverünk rajta, hogy ne legyen darabos. Beletesszük a halászlékockát, a sűrített paradicsomot és a belsőséget, 5 percig főzzük. Beletehetjük a halat is, amivel még 10-15 percig főzzük, majd tálaljuk.

Rakott csirkemell

Hozzávalók:

70 dkg csirkemellfilé
A panírhoz:
liszt
30 dkg reszelt sajt
4-5 db tojás

3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín vagy tejföl
3 dl tej
margarin

A filéket vékony szeletekre vágjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk éjszakára. Felhasználás előtt jól lecsepegtetjük. Lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatjuk, majd egy kivajazott hőálló tálba fektetjük őket. A maradék sajtot, tojást összekeverjük összekeverjük a tejszínnel/tejföllel, majd a húsra öntjük. 45 percig fólia alatt pároljuk, majd a tetejét pirosra sütjük.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Mákos-meggyes bejgli

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg friss élesztő
3 dl tej
1 ek cukor
10 dkg vaj

Töltelék:
50 dkg meggy
30 dkg mák
4 ek cukor
reszelt citromhéj
pici olaj

Kevés tejben elkeverjük az élesztőt egy kis kanál cukorral és meleg helyen a duplájára kelesztjük. 
Egy tojást egy kanál cukorral, liszttel, vajjal és annyi tejjel keverünk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a mákkal, meggyel, citromhéjjal, cukorral és feltekerjük. Olajozott, lisztezett tepsibe fektetjük, a tetejét megkenjük tojássárgájával és 180 fokon sütjük.

Képek:
eatwelldrinkbetter.com
noordinaryhomestead.com
europeantraveler.net

Fish_Soup.jpg
chicken.jpg
beigli.jpg



Szavazás:
Recept vagy alapanyag alapján állítod össze az ünnepi menüt?




TOP szavazások
 
 




 Partnereink

NetSzépe Nőknek

Gastro Kalauz kereső

IRODAGÉP Technika

Net-World Szoftverek

Privát Szállás kereső

 
 

 
274.00302886963 ms